среда, 2 мая 2018 г.

1.პროექტის სახელწოდება:სოციალური პროექტი ,,ჯანსაღი კვება- ჯანმრთელი თაობა“
2.პროექტის ხანგრძლივობა:2 თვე (მარტი-აპრილი)
3.ადგილი, სადაც განხორციელდა პროექტი:სსიპ. საჩხერის მუნიციპ. სოფ. სარეკის საჯარო სკოლა
4.ინფორმაცია პროექტში ჩართული ჯგუფის შესახებ: სარეკის საჯარო სკოლის IX კლასის მოსწავლეები. კლასის ხელ-ლი ც. ბოლოთაშვილი
5.პროექტის აღწერა:  ჯანსაღი თაობის აღზრდას უმნიშვნელოვანესი ადგილი უკავია ადამიანებისა და კერძოდ, სკოლის მოსწავლეების ცხოვრებაში; ჯანმრთელობა დაკავშირებულია მოზარდის როგორც ფიზიკურ, ასევე გონებრივ განვითარებასთან. მოსწავლეთა ინფორმირება ჯანასაღი კვების შესახებ ხელს შეუწყობს მათი დამოკიდებულებების ჩამოყალიბებას ჯანსაღ კვებასთან მიმართებაში. მოსწავლეთა უმრავლესობისათვის ჯანსაღი კვება წარმოადგენს პრობლემას, რადგან მათთვის მნიშვნელოვანია გემრიელი,მშრალი, ტკბილი, შემწვარი საკვები, რაც ხშირად მოზარდთა არასიჯანსაღისა და მათში სხვადასხვა დაავადებების განვითარების ხელშემწყობია. მოსწავლეთა ჩართვა პროექტში ,,ჯანსაღი კვება- ჯანმრთელი თაობა“ ხელს შეუწყობს მოსწავლეთა ინფორმირებას ჯანსაღ კვებასთან დაკავშირებით და არასწორ კვებასთან დაკავშირებულ პრობლემების პრევენციას.

6.სოციალური პროექტის (,,ჯანსაღი კვება-ჯანმრთელი თაობა“) მიზანი :         • მოსწავლეებისათვის ჯანსაღი კვების შესახებ საბაზო ცოდნის მიწოდება
მოსწავლეთა ჩართვა ჯანსაღი კვების შესახებ საინფორმაციო კამპანიაში
მოსწავლეთა მოტივაციის ამაღლება
ჯანსაღი ცხოვრებისთვის  ხელშემწყობი პროდუქტების გაცნობა
პროექტში ჩართული მოსწავლეები მიიღებენ ცოდნას ჯანსაღი კვების შესახებ

7.სოციალური პროექტის (,,ჯანსაღი კვება-ჯანმრთელი თაობა“) ამოცანები:              • წინამოსამზადებელი სამუშაოები;
საინფორმაციო კამპანია;
კვლევის ჩატარება;
ინტერვიუ ქიმიისა და ბიოლოგიის მასწავლებლებთან;
შეხვედრა ექიმთან;
საინფორმაციო ბუკლეტების გამოშვება;
პროექტის მონიტორინგი და შეფასება;
პროექტის პრეზენტაცია;
8.მოსალოდნელი შედეგები: მოსწავლეები მიიღებენ ცოდნას ჯანსაღი კვების, როგორც ჯანმრთელობის განმტკიცებისა და ჩამოყალიბების შესახებ. მიიღებენ ჯანსაღი პროდუქტების ორგანიზმზე დადებითი გავლენის შესახებ ინფორმაციას.
9.განხორციელების გზები:                         • სამუშაო ჯგუფების შექმნა
ლექცია-სემინარის ჩატარება.
დოკუმენტური ფილმის ჩვენება ჯანსაღი კვების შესახებ და დისკუსიის მოწყობა
დავალებების განაწილება ჯგუფებში
I ჯგუფი- ინფორმაციის მოძიება ჯანსაღი პროდუქტების შესახებ
II ჯგუფი- ბუკლეტების დამზადება და გავრცელება
III ჯგუფი- ინტერვიუ ქიმიისა და ბიოლოგიის მასწავლებლებთან
ჯგუფის ყველა წევრი: შეხვედრა ექიმთან
პროექტის მიმდინარეობისა და შეფასების კრიტერიუმების შედგენა
პროექტის შეფასება-პრეზენტაცია.
10.რისკფაქტორები:                                 • ტექიკური პრობლემები
ექიმთან ვიზიტის შეთანხმება
11. პროექტის დეტალური აღწერა:  მას შემდეგ, რაც მოსწავლეებმა მიიღეს ზოგადი ინფორმაცია ჯანსაღი ცხოვრების შესახებ მინილექციითა და დოკუმენტური ფილმით, ისინი განაწილდნენ ჯგუფებში, რომლის თითოეული წევრი აქტიურად ჩაერთო და შეუდგა დაკისრებული მოვალეობის შესრულებას. მუშაობდნენ ინფორმაციის მოძიებაზე, ბუკლეტების დამზადებასა და გამოშვებაზე, ინტერვიუს მომზადებაზე, ექიმთან ვიზიტის დაგეგმვაზე. დროდადრო აჯამებდნენ შესრულებულ სამუშაოს,მსჯელობდნენ და მართავდნენ დისკუსიას. საინტერესო იყო ინტერვიუები ქიმიისა და ბიოლოგიის მასწავლებლებთან,რომლებისაგან ამომწურავი ინფორმაცია მიიღეს ჯანსაღი პროდუქტების ბიოლოგიურ მნიშვნელობასა და ქიმიური შედგენილობის შესახებ. მოაწყვეს ვიზიტი რაიონული მედიციის ცენტრში ექიმებთან, რომლებისგანაც მიიღეს მნიშვნელოვანი პროფესიული რჩევები ჰიჰიენისა და სწორი კვების შესახებ. დროდადრო ითვალისწინებდნენ მასწავლებლის რეკომენდაციებს, რომელიც მონიტორინგს უწევდა მათ მუშაობას. მოსწავლეები პარალელურად ერთმანეთსაც უწევდნენ მონიტორინგს პროექტის მსვლელობის გაუმჯობესებისა და წარმატებულად განხორციელების მიზნით.
12.საჭირო რესურსები: კომპიუტერები, პროექტორი, თაბახის ფურცლები, ქსეროქსი, მეცნიერების ენციკლოპედია, სატელეფონო ვიდეო-გადამღებები, ინტერნეტი.
13.პასუხისმგებელი პირი : ცირა ბოლოთაშვილი. სარეკის საჯარო სკოლის რუსული ენის მასწავლებელი, IX კლასის ხელმძღვანელი.
ელ-ფოსტა:cbolotashvili@gmail.com

Комментариев нет:

Отправить комментарий